CMS Kreator bruker både markant mindre tid og langt mindre materiale enn andre maskiner

CMS Kreator er et nytt to-i-en-system fra CMS, som kombinerer funksjonene fra en storformat
3D-printer og et bearbeidingssenter til høyhastighetsproduksjon av 3D print ved bruk av forskjellige typer granulat, som også brukes ved tradisjonelle prosesser med sprøytestøping og den etterfølgende forarbeiding ved fresing.
Kreator er velegnet til applikasjoner, som fremstilling av presisjonsprototyper og produksjon av verktøy, inventar m.m. . Maskinen er tilgjengelig med forskjellige konfigurasjoner og størrelser og kan arbeide med et bredt spekter av materialer basert på plast, inkludert ABS, PA og høyteknologiske polymerer fylt med  karbonfiber eller glassfiber – andelen av sistnevnte kan være opptil 40%. CMS Kreator bruker granulat i stedet for filament som materiale for 3D -utskrift, noe som betyr at materialene blir mer tilgjengelige og mye billigere enn plast i form av filament.
CMS begynte allerede å vurdere en hybrid 3D storformatskriver og freseløsning i 2017, i samarbeid med tyske FRAUNHOFER, og innså raskt hvor nyttig denne løsningen kan være i produksjonen av verktøy, inventar og former osv. til kompositter for å redusere båter produksjonstid og materialkostnader betydelig.
– Helt fra starten var strategien å dele vårt engasjement for å finne ny teknologi med kunder, og få dem til å utfordre Kreator med virkelige deler som må  redesignes, 3D-printes og deretter freses. Alt selvfølgelig under en gjensidig konfidensialitetsavtale som beskyttet kunden så vel som CMS for å være fri i utveksling av informasjon om produktet, sier Maurizio Bernini, produktsjef i CMS, som fortsetter:
– Etter de første innledende samtalene med kunder som var interessert i Kreator, innså vi at kundene anser Kreator som en forlengelse av funksjonaliteten til standard FDM -skrivere. Vi tror derfor at det potensielle markedet for 3D -format i storformat er klart større.